Oddíl Fotbalu

Fotbalový oddíl Sokol Mochov 

Dle dosupných historických pramenů evidujeme první zmínku o fotbale v roce 1920, prvním zápasem tehdejších firem sídlících v Mochově Souček Mochov (pozdější Fruta)– Cukrovar Mochov (později Mrazírny) hraném na tehdejším fotbalovém hřišti u hřbitova. V dalších letech už evidujem fotbal v Mochově pod „značkou“ Sokol Mochov, jenž hraje svá utkání již na stávajícím fotbalovém hřišti (podrobnosti zde). V sezóně 1996-97 byla v Mochově vytvořena dvě mužstva dospělých s jediným cílem, a to postupem do 3. třídy. Celkově A-mužstvo skončilo na 1. místě se skóre 98:20 a 58 body. ”B”skončilo na krásném 6. místě. Třetí třída se v Mochově hrála 7 let. V sezóně 2001-02 jsme se stali sestupujícím týmem, ale po odstoupení Unionu Čelákovice “C” jsme byli zařazeni zpět. V další sezóně 2002-03 jsme skončili na 4. místě. V sezóně 2003-2004 jsme skončili na 11. místě.V ročníku 2005-06 jsme sestoupili. V loňském ročníku jsme ve 4.třídě skončili druzí za mužstvem Husinec-Řež. Před ročníkem jsme si dali jediný cíl a to postup do vyšší třídy. První posilou byl Aleš Zavoral z AFK Chrudim, který své působení omezil jen na podzim. Do obrany přišel Fanda Bouček,který se však na podzim zranil. Do útoku přišel Pavel Šmejc z Meteoru Praha. V zimě jsme jeho hostování změnili na přestup.Další posilou byl příchod brankáře Milana Sovy(mj. Sparta Praha). V zimě pak prodloužil své hostování Standa Lánský a navíc přišel Jan Urban z Unionu Čelákovice. Dokonce máme u nás i jednu posilu ze zahraničí. Jedná se o ukrajinského hráče. Je jím Yevhen Lysenko. 
Nakonec byla sezóna pro náš klub úspěšná a mužstvo si 2 kola před koncem zajistilo postup. Skončilo na prvním místě s 8-bodovým náskokem před Předbojem . 

V roce 2008 se našemu mužstvu podařilo po 40 letech postoupit do okresního přeboru, když mužstvo sehrálo 26 zápasů  –  21 výher, 3 remízy a 2 porážky – skóre 71:35 a 66 bodů.  Mužstvo skončilo v po-lovině tabulky. Okresní přebor se v Mochově hrál do roku 2013, po většinu času hrálo mužstvo důstoj-nou roli.. Vystřídalo se tu několik velmi známých  hráčů – mj. bývalý útočník Sparty Praha Marek Trval a několik hráčů, kteří prošli mládežnickými týmy v Baníku  Ostrava a hráči z Unionu Čelákovice.

 V roce 2012 se zapracovalo na založení přípravky v Mochově. První rok se mužstvo dávalo dohromady.. V prvním roce přípravky se stal nejlepším střelecem Michal Kasl se 7 góly. V červnu 2013 se hrál u nás první ročník turnaje přípravek – naše mužstvo skončilo na 2.místě za Unionem Čelákovice. V druhém roce už hrálo v novém systému důstojnou roli – v podzimní části byl nejlepším střelcem Jan Kruška s 15 brankami.

sezóna 2018/2019
Fotbalový oddíl T.J.Sokol Mochov v roce 2019, dobové fotografie z fotbalu zde.